производи за превенција од епидемија

Разликата помеѓу маската

 

Извршен стандард

Место на апликација

Маска за еднократна употреба

GB / T 32610-2006

Погоден за општа средина. Покривање на корисниците на устата, носот и мандибулата за блокирање на издишаните или исфрлени загадувачи од устата и носот.

Маска KN95

МК 2626-2019

Погоден за заштита на респираторни заразни болести кои се пренесуваат преку воздух. ефективно филтрирање на честичките во воздухот.

Медицинска маска за еднократна употреба

ДА / Т 0969-2013

Погоден за општа медицинска средина без телесни течности и прскање

Еднократна медицинска хируршка маска

YY0469-2011

Погоден за абење на медицинскиот персонал за време на инвазивната операција. Покривање на корисниците на устата, носот и мандибулата за да се спречи ширењето на првутот и микроорганизмите на респираторниот тракт на хируршките рани и да се спречи ширењето на телесните течности на пациентите до медицинскиот персонал. Играјте дел од двонасочна биолошка заштита.

Медицинска заштитна маска (медицинска KN95)

GB19083-2010

Погоден за медицинска работна средина, филтрирање на честички во воздухот, блокирање на капки, крв, телесни течности и секрети.

Време на објавување: јули-08-2020 година